top of page
IMG_5457.JPG

 

Stoeterij De Hoge Ginkel fokt kruisingen uit Iberische merries en Warmbloed hengsten.

 

Wij beogen mooie, goede, maar bovenal hanteerbare dressuurpaarden voor de breedtesport fokken.

 

Wij proberen dat te bereiken door:

  • De merries bij aankoop streng op gezondheid te laten keuren, dagelijks in de hand te hebben en op karakter te testen onder het zadel.

  • Alléén hengsten te gebruiken die een 9 of 10 voor karakter (ride-ability) in hun aanleg-test hadden. Er zijn heel veel goed bewegende warmbloedhengsten, deze zullen allemaal goede gangen toevoegen, wij verkiezen karakter boven maximale beweging.

 

  • Heel veel tijd te besteden aan de veulens in de imprint-fase. Karakter is immers een combinatie van "nature and nurture" Onze veulens komen dagelijks in de hand, zijn s'avonds op stal, worden trailermak gemaakt, ze leren vast te staan, kennen de hoefsmid, lopen aan de hand mee, gaan met hun moeder mee op bosritjes en kunnen zonder hun moeder rustig alleen op stal zijn, tegen de tijd dat ze afgespeend worden.

Wij nemen deel aan de pilot van het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paard Nederland) waarin het kruisen van Spaanse en Portugese merries en warmbloed hengsten wordt gestimuleerd. Het KWPN streeft daarbij naar bloedvernieuwing en de combinatie van de natuurlijke vermogens van beide rassen. De moderne warmbloeden zijn prachtige, groot bewegende, atletisch paarden, waar de traditionele Iberische paarden bekend staan om hun stoere uitstraling, natuurlijk talent om te sluiten en natuurlijk hun evenwichtige karakters.

Dit kruisen zou voor de 'gewone' ruiters wel eens "the best of both worlds" kunnen opleveren.

Een video over het kruislings fokken in Nederland en Europa.

 

Stal de Hoge Ginkel heeft geweldige ervaringen met haar eigen Spaanse en Portugese paarden, zij blijken onverstoorbaar, zeer loyaal, atletisch, leergierig, beeldschoon en uitermate comfortabel. Wij hebben hoge verwachtingen van de rijdbaarheid en het plezierige karakter van onze kruisingen.

Onze Grand Prix dekhengst Gallito is door zowel door het Lusitano Stamboek als het Anglo European Studbook (AES) goedgekeurd, zijn veulens kunnen bij het AES en het KWPN geregistreerd kunnen worden.

Lees hier over de veulenregistratie mogelijkheden bij het KWPN

 

cdn_final.mov (1080p) kopie
Video afspelen
bottom of page