top of page

Nacarada PRE

Nacarada is een mooie hoogbenige gitzwarte 7 jarige PRE merrie, 169 hoog, die in 2020 naar Nederland is gekomen. Zij wordt met haar ongebruikte PRE bouw ingezet in de KWPN pilot waarbij Iberische merries gedekt kunnen worden door warmbloed hengsten, waarbij de daaruit geboren veulens bij geboorte KWPN'ers (register A) zijn. 

Nacarada is puur een fokmerrie, zij beweegt erg goed, is licht gereden en heeft een zeer vriendelijk en zachtaardig karakter. Nacarada heeft in haar bloedlijn veel Yeguada Militar bloed, haar grootvader is de Grand Prix hengst Armas Taruga, in de moederlijn zit de allereerste Elite hengst van het ANCCE stamboek Ermitano III.

 

Haar valkkleurige PRE merrieveulen Taruga is 31 januari 2021 geboren, op de foto is Taruga een half jaar oud. 

Nacarada is in maart bevallen ons 1e kruislingse veulen, van Sandro Hit. Een merrie veulen, ze heet Sandro's Spin-off. Ze is een hoogbeding plaatje!! Te zien onder de veulens in het website menu.

Nacarada

Sandro Hit

Nacarada

Sandro's Spin off.jpg

Kruising veulen 2022 : Sandro's Spin Off

Nacarada

marlies2326..jpg

Nacarada's PRE veulen van 2021, 

Suus de Susaeta

Suus is een PRE fokmerrie die in 2021 als 3-jarige uit Spanje is gekomen. Zij wordt ingezet voor de KWPN pilot waarbij Iberische en KWPN paarden gekruist worden. 

Suus is een dochter van de beeldschone PRE hengst Poeta de Susaeta, die tijdens het WK jonge paarden in Ermelo (2017 en 2018) een sensatie was. Hij werd omgedoopt 'de Spaanse Totilas'. Een top dressuurhengst zonder een druppel Duits of Nederlands bloed!

Suus is inmiddels zadeldak, loopt wekelijks rondjes in het bos, ze is in 2022 bevallen van haar eerste zoon Secret Poet, een zoon van Secret. Secret was op zijn 5e en 6e winnaar van het WK Jonge Dressuur paarden. Grootvader Poeta vertegenwoordigde dat jaar Spanje op het WK Jonge dressuurpaarden, dus Secret Poet is echt 'WK Jonge paarden' veulen. Ze is nu drachtig van de sensationele hengst MacLaren en zal in 2023 bevallen .

Veulens Suus de Susaeta

Viena de Susaeta

Viena is een even oude zus van Suus, ze zijn 80 % identiek. Viena is ook een dochter van de beeldschone Poeta de Susaeta, alleen de moeder verschilt. Beide zusjes doen het verschrikkelijk goed, ze lopen allebei onder het zadel, maken lekkere bosritten tijdens hun dracht en zijn de nuchterheid zelve.

Viena is in 2022 ook bevallen van een veulen van Secret!! Dat veulen was een merrie, ze heet Secretly Spanish en is een heel stoere, compact gebouwde dame, waarin het PRE bloed nog goed te zien is.

Vienna is nu weer drachtig en zal in 2023 bevallen van de spectaculaire Duitse warmbloed hengst Quaside, een met veel zorg gefokte homozygoot cremello afstamming van de warmbloed hengst Quaterback (Nr 2 op de wereldranglijst van best verervende dressuur hengsten). Om deze genetisch bijzondere hengst Quaside te fokken zijn 17 jaar lang pogingen gedaan, om het verdunningsgen 100% in het DNA verankerd te krijgen. Quaside is licht goud/ivoorkleurig, 100% verdunnend en we zijn heel benieuwd wat kleur veulen Viena het komende zomer gaat geven.

Veulens Vienna de Susaeta

bottom of page