Nacarada PRE

Nacarada is een mooie hoogbenige gitzwarte 7 jarige PRE merrie, 169 hoog, die dit najaar naar Nederland is gekomen. Zij zal ingezet worden in de KWPN pilot waarbij Iberische merries gedekt kunnen worden door warmbloed hengsten, waarbij de daaruit geboren veulens bij geboorte KWPN'ers (register A) zijn. 

Nacarada is puur een fokmerrie, zij beweegt erg goed, is licht gereden en heeft een zeer vriendelijk en zachtaardig karakter. Zij is (2021) drachtig van de legendarische hengst Sandro Hit. 

Nacarada heeft in haar bloedlijn veel Yeguada Militar bloed, haar grootvader is de Grand Prix hengst Armas Taruga, in de moederlijn zit de allereerste Elite hengst van het ANCCE stamboek Ermitano III.

Haar valkkleurige merrieveulen Taruga is 31 januari 2021 geboren, op de foto is Taruga een half jaar oud. Zij zal de volgende generatie fokmerrie op de Hoge Ginkel zijn. 

Nacarada is in maart bevallen ons 1e kruislingse veulen, van Sandro Hit. Een merrie veulen, ze heet Sandro's Spin-off. Ze is een hoogbeding plaatje!! Te zien onder de veulens in het website menu.

Nacarada

Sandro Hit

Nacarada

Sandro Hit

Nacarada

marlies2326..jpg

Nacarada's veulen van 2021, Taruga 

Suus de Susaeta

Suus is een 3 jarige PRE fokmerrie die vorig jaar uit Spanje is gekomen. Zij zal ingezet worden voor de KWPN pilot waarbij Iberische en KWPN paarden gekruist worden. 

Suus is een dochter van de beeldschone PRE hengst Poeta de Susaeta, die tijdens het WK jonge paarden in Ermelo (2017 en 2018) een sensatie was. Hij werd omgedoopt 'de Spaanse Totilas'. Een top dressuurhengst zonder een druppel Duits of Nederlands bloed!

Suus is inmiddels zadeldak, loopt wekelijks rondjes in het bos en is drachtig van de sensationele hengst Secret. Secret was op zijn 5e en 6e winnaar van het WK Jonge Dressuur paarden. Grootvader Poeta vertegenwoordigde dat jaar Spanje op het WK Jonge dressuurpaarden, dus er wordt een echt 'WK Jonge paarden' veulen verwacht. 

Poeta (vader beiden merries) 

Secret (vader beiden veulens) 

Viena de Susaeta

Viena is een 3 jarige zus van Suus, ze zijn 80 % identiek. Viena is ook een dochter van de beeldschone Poeta de Susaeta, alleen de moeder verschilt. 

Beide zusjes doen het verschrikkelijk goed, ze lopen allebei onder het zadel, maken lekkere bosritten tijdens hun dracht.

Viena is ook drachtig van Secret!! Zowel haar eigen vader Poeta, als de vader van haar veulen liepen mee op het WH Jonge Paarden in Ermelo.

Het wordt een lange winter om daarop te wachten...., maar wij verheugen ons enorm en zijn mega benieuwd.