TARUGA ,  31 januari 2021.

Op een koude nacht midden in de winter van 2021 werd Taruga geboren, een valkkleurig merrie veulen van Nacarada. Taruga heet naar haar beroemde PRE grootvader Arma Tarugo.

Omdat de zwarte moeder gekruist is met een Perlino vader, heeft het veulen van haar vader het Cr (creme) verdunnings-gen geërfd, waardoor ze valkkleurig is. Bij geboorte zijn deze heel licht, in de loop van de tijd zal Taruga donkerder worden. Wij konden ons niets mooiers wensen!

Ze kreeg daags na geboorte een weekje winter met 10 graden vorst te verduren, maar heeft zich kranig door deze on-Spaanse omstandigheden heen geslagen. Ze groeit goed, beweegt prachtig en is zeer hanteerbaar.

Inmiddels is Taruga uitgegroeid tot een plaatje, ze gaat in de opfok tot haar 3e.  

IMG_5088.JPG
Taruga PRE foal 2021
marlies2227.jpg
marlies2326..jpg

Gem's Clooney (2015)

Gem's Clooney is een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van de wereldberoemde Gem Twist.

Haar ‘genetische vader' Gem Twist (1979) was nog een ouderwetse 100% volbloed die fantastisch kon springen. Hij behaalde voor Amerika een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Seoul, hij was veelvoudig winnaar van de Pan American Games en werd tot drie keer toe uitgeroepen tot Paard van het Jaar. 

 

In 2008 werd door Cryozootech zijn kloon 'Gemini' gecreëerd, Gemini staat in Europa ter dekking.  

 

Gem’s Clooney is ingeschreven bij Zangersheide. Zij werd bij inschrijving gekeurd en uitgenodigd voor de veulenveiling waar ze voor een flink bedrag verkocht werd aan Jos Verlooy en Stephan Conter. Inmiddels is zij 5 jaar oud en drachtig van Emerald. Na het veulenen zal zij aan haar sportieve carrière beginnen.

Gem Stone (2017)

Gem Stone is ook een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van Gem Twist.

 

Ook Gem Stone is ingeschreven bij het Zangersheide stamboek en ze is als veulen verkocht aan de internationale eventing amazone Merel Blom, met een eventing carrière in het vooruitzicht. Inmiddels is ze 3 jaar. Merel heeft haar zadelmak gemaakt en laten dekken door Diarado. Zij zal na dat veulen aan haar sportieve carrière beginnen. Tijdens haar idiote veulen capriolen leek ze over het spreekwoordelijke '5e been' te beschikken, oh zo belangrijk voor een goed eventingpaard...