0DS_0801 kopiëren.jpg

TARUGA ,  31 januari 2021. TE KOOP

Op een koude nacht midden in de winter van 2021 werd Taruga geboren, een valkkleurig merrie veulen van Nacarada. Taruga heet naar haar beroemde PRE grootvader Armas Tarugo (Ermitaño bloedlijn)

Omdat de zwarte moeder gekruist is met een Perlino vader (Paco Marti bloedlijn) heeft het veulen van haar vader het Cr (creme) verdunnings-gen geërfd, waardoor ze valkkleurig is. Bij geboorte zijn deze heel licht, inmiddels heeft Taruga haar vlamkleurige vacht. Wij konden niets mooiers wensen! 

 

Ze is te koop omdat wij hier binnen de hobby vergunning niet meer dan 8 paarden mogen hebben.

 

Taruga is altijd geënt, ontwormd, dagelijks in de hand geweest. Ze is schaap en schaap mak, kent de smid, de dierenarts, de tandarts, de vrachtwagen. Staat s'avonds op stal. Ze heeft kaars rechte benen, ook in beweging. Zeldzaam goede kwaliteit PRE uit heel goed nest. Moeder nog hier te zien. Zij is ruim 1.70, Taruga wordt een beeldschoon, groot, opvallend rijpaard.

 

Bel voor vraagprijs 06-54296301

 

 

Meer informatie over de bloedlijnen en verkoop via sporthorses.nl

Taruga's imposante vader Freson

terug half jaar oud
marlies2227.jpg

Taruga half jaar oud
 

marlies2546.jpg
taruga PRE mare
taruga PRE mare

press to zoom
Taruga PRE for sale
Taruga PRE for sale

Buckskin PRE mare

press to zoom
Taruga for sale
Taruga for sale

press to zoom
taruga PRE mare
taruga PRE mare

press to zoom
1/5

Taruga mei 2022
1,5 jaar oud.

Taruga's moeder Nacarada

Taruga's imposante vader Freson

Taruga's moeder Nacarada

Gem's Clooney (2015) VERKOCHT

Gem's Clooney is een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van de wereldberoemde Gem Twist.

Haar ‘genetische vader' Gem Twist (1979) was nog een ouderwetse 100% volbloed die fantastisch kon springen. Hij behaalde voor Amerika een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Seoul, hij was veelvoudig winnaar van de Pan American Games en werd tot drie keer toe uitgeroepen tot Paard van het Jaar. 

 

In 2008 werd door Cryozootech zijn kloon 'Gemini' gecreëerd, Gemini staat in Europa ter dekking.  

 

Gem’s Clooney is ingeschreven bij Zangersheide. Zij werd bij inschrijving gekeurd en uitgenodigd voor de veulenveiling waar ze voor een flink bedrag verkocht werd aan Jos Verlooy en Stephan Conter. Inmiddels is zij 5 jaar oud en drachtig van Emerald. Na het veulenen zal zij aan haar sportieve carrière beginnen.

Gem Stone (2017)

Gem Stone is ook een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van Gem Twist.

 

Ook Gem Stone is ingeschreven bij het Zangersheide stamboek en ze is als veulen verkocht aan de internationale eventing amazone Merel Blom, met een eventing carrière in het vooruitzicht. Inmiddels is ze 3 jaar. Merel heeft haar zadelmak gemaakt en laten dekken door Diarado. Zij zal na dat veulen aan haar sportieve carrière beginnen. Tijdens haar idiote veulen capriolen leek ze over het spreekwoordelijke '5e been' te beschikken, oh zo belangrijk voor een goed eventingpaard...