top of page

TARUGA ,  31 januari 2021. VERKOCHT

Op een koude nacht midden in de winter van 2021 werd Taruga geboren, een valkkleurig merrie veulen van Nacarada. Taruga heet naar haar beroemde PRE grootvader Armas Tarugo (Ermitaño bloedlijn)

Omdat de zwarte moeder gekruist is met een Perlino vader (Paco Marti bloedlijn) heeft het veulen van haar vader het Cr (creme) verdunnings-gen geërfd, waardoor ze valkkleurig is. Bij geboorte zijn deze heel licht, inmiddels heeft Taruga haar vlamkleurige vacht. Wij konden niets mooiers wensen! 

 

Ze is na 1,5 jaar verkocht aan een prachtig nieuw thuis omdat wij hier binnen de hobby vergunning niet meer dan 8 paarden mogen hebben en we voldoende fokmerries hebben.

 

Taruga is altijd geënt, ontwormd, dagelijks in de hand geweest. Ze is schaap en schaap mak, kent de smid, de dierenarts, de tandarts, de vrachtwagen. Staat s'avonds op stal. Ze heeft kaars rechte benen, ook in beweging. Zeldzaam goede kwaliteit PRE uit heel goed nest. Zij is ruim 1.70, Taruga wordt een beeldschoon, groot, opvallend rijpaard.

terug half jaar oud
marlies2227.jpg

Taruga half jaar oud
 

marlies2546.jpg

Gem's Clooney (2015) VERKOCHT

Gem's Clooney is een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van de wereldberoemde Gem Twist.

Haar ‘genetische vader' Gem Twist (1979) was nog een ouderwetse 100% volbloed die fantastisch kon springen. Hij behaalde voor Amerika een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Seoul, hij was veelvoudig winnaar van de Pan American Games en werd tot drie keer toe uitgeroepen tot Paard van het Jaar. 

 

In 2008 werd door Cryozootech zijn kloon 'Gemini' gecreëerd, Gemini staat in Europa ter dekking.  

 

Gem’s Clooney is ingeschreven bij Zangersheide. Zij werd bij inschrijving gekeurd en uitgenodigd voor de veulenveiling waar ze voor een flink bedrag verkocht werd aan Jos Verlooy en Stephan Conter. Inmiddels is zij 5 jaar oud en drachtig van Emerald. Na het veulenen zal zij aan haar sportieve carrière beginnen.

Gem Stone (2017) VERKOCHT

Gem Stone is ook een veulen uit de KWPN merrie Bombarie (Indorado x Heartbreaker X Pilot) en de hengst Gemini, kloon van Gem Twist.

 

Ook Gem Stone is ingeschreven bij het Zangersheide stamboek en ze is als veulen verkocht aan de internationale eventing amazone Merel Blom, met een eventing carrière in het vooruitzicht. Inmiddels is ze 3 jaar. Merel heeft haar zadelmak gemaakt en laten dekken door Diarado. Zij zal na dat veulen aan haar sportieve carrière beginnen. Tijdens haar idiote veulen capriolen leek ze over het spreekwoordelijke '5e been' te beschikken, oh zo belangrijk voor een goed eventingpaard... In 2023 won Gemstone haar eerste CIC* in Ede, ze lijkt echt een eventing carrière tegemoet te gaan. 

bottom of page