Gallito, Grand Prix Lusitano hengst

Gallito is geboren in 2011. Hij is 1.64 hoog en een 3e generation valk, zijn vacht lijkt wel 'metallic lack'. Zijn genetische kleur code is AAEeNCr *. Zijn recente X-rays zijn schoon, hij is goedgekeurd door het APSL (Lusitano Stamboek) and hij is een Elite hengst voor het AES (Anglo European Sports Studbook).  

 

Hij liep in januari 2022 zijn eerste Grand Prix, onder Hester Bischot, na slechts 8 maanden training. Ze scoorden 62%! Inmiddels zijn ze ook Nederlands Kampioen We in de klasse 3

 

Gallito leert ongelooflijk snel, is uitzonderlijk makkelijk en is overal voor in. Hij springt graag, loopt nog liever X-country, je kunt hem mee nemen naar het bos, het strand, alleen of met een groep paarden, alles kan, merries erbij, geen probleem! Zoals veel Lusitano's is hij 'aan' en 'uit' te zetten. Als hij moet werken, zal hij dat met overgave doen, als je zonder zadel aan een lange teugel met hem door het bos wilt struinen, kan dat ook. Hij is totaal relaxt. Gallito stamt af van een lijn van beroemde stierenvechterpaarden. Zijn onverschrokken karakter en pure dapperheid zitten door jaren selectief fokken, verankerd in zijn DNA. 

 

Een exceptionele hengst met een ongeëvenaard karakter !

Gallito is diepvries beschikbaar voor Iberische en natuurlijk ook warmbloed merries 

Diepvries 1000 Euro  - 250 vooraf vaste kosten, levering 10 rietjes  

Overblijvende rietjes worden weer opgehaald en in mindering gebracht op dekgeld voor 100 per rietje !

Algemene voorwaarden

* Gallito's genetische kleurcode AAEeNCr betekent dat hij een dominant 'verander' gen (AA) en een enkel 'verdun' gen (NCr) bij zich draagt. Daarmee heb je 50% kans op een palomino uit een vos, 50% op een valk uit een zwarte of bruine en 50% kans op smokey black uit een zwarte.